VUOKRAVÄLINEIDEN KAAVAKE

Huom. Tämä palvelu on tarkoitettu vain musiikkikoulun oppilaille kotitreenikäyttöön. Ei keikoille! Ole hyvä ja täytä oheinen kaavake mahdollisimman tarkoilla kuvauksilla, missä ja mitä aiotaan soittimilla/ laitteilla treenata? Soittajan fyysinen pituus on myös tärkeää tietää, erityisesti rumpusettiä ajatellessa. Mitkä ovat ala ja ylärajat kuukausimaksulle, eli budjetti? 50-100eur/kk on varmaan yleisin keskhintahaarukka.

Ihan noin yleisesti ottaen- vuokrahinnat ovat n.5% kokonaisuuden ovh -hankintahinnasta. Jos saataisiin edes suurinpiirtein tietoa mikä kiinnostaisi ja millä budjetilla, niin silläkin päästään hienosti keskustelun alkuun. Sekin on tärkeä yksityiskohta, että halutaanko vuokrata vai liisata? Soittimien ja laitteiden "liisauksen" suhteen homma toimii aivan samoin, kuin autoleasing -palveluiden kanssa ja leasingvuokrahinta on n.10% ovh -hankintahinnasta. Taikasana on rahoitushuoltoleasing.

Esim. aivan kevyimmistä laulajille tarkoitetuista laitteista 20eur/kk, suuriin tuplabassorummuilla varustettuihin kalliimpiin rumpusettikokonaisuuksiin, joka voi olla jo yli 200eur/kk. Leasinging erikoisetuna on yleensä se, että esim. kokonaisuuden voi määräaikaisen sopimuksen päättyessä lunastaa omaksi yhdellä lisäkuukausierällä. Kokonaisuutta voi myös (sopimuksen mukaan/ kohtuullisissa määrin) esim. vaihtaa kalliimpaan, eli ns."upgreidata" kesken sopimuskauden.

Vuokrasopimuksen kesto ja tyyppinimike ovat huomattavan tärkeitä yksityiskohtia kuukausihintaa ajatellen. Toistaiseksi -voimassa oleva vuokrasopimus ei kertakaikkiaan voi olla saman hintainen, kuin määräaikainen esim. 2 vuotta kestävä sopimus,- koska jos sopimus puretaan muutaman kuukauden jälkeen ja systeemi palautuu yrittäjälle, se tuottaa selvän tappion. Eli silloin yrittäjän riski on merkittävästi suurempi, riippuen siitä, kuinka nopeasti saadaan uusi vuokra-asiakas samalle setille. Näin ollen, suosittelemme lämpimästi, että olisitte valmis sitoutumaan edes vuoden mittaiseen määräaikaiseen sopimukseen, niin kuukausihintaa on helpompi laskea edulliseksi.

Palvelu on niin uusi, että mitään täysin valmiita paketteja ei vielä ole. Tällaisia ei tiettävästi ole missään muussakaan musiikkikoulussa saatavilla, ainakaan Turun alueella. Kaikki pitää ensin suunnitella ja kaikki ovat hieman erilaisia ja treenaavat erilaisissa tiloissa. Siihen vielä täsmentäen, että kyllä, -kaikilla soittajilla ja laulajilla on aina hieman erilaiset välineet. Allekirjoittanut ei ole henkilökohtaisesti koskaan tavannut kahta täysin identtistä soitin/laitesettiä kahdella eri artistilla.

Yleensä esim. soittajien välinekokonaisuudet maksavat aloittelijoille n.200-2000eur ovh. Kokeneemmilla on vaatimustaso korkeampi, eli lukemiin saadaan helposti 100% lisähintaa. Ammattilaisilla "custom -laitteiston" kokonaisarvo voi olla kymmenissä tuhansissa euroissa ja voi sisältää harvinaisuuksia, joita ei saa mistään valmiina. Voidaan kuitenkin arvioida vaikkapa kohtuullisen asiallisen kotitreenisetin hinnaksi rummuille n.1500eur. Vuokrahinta 2 vuoden määräaikaisella sopimuksella olisi n.50-80eur/kk. Riippuu aina tietysti siitä, millä hinnalla pystymme itse hankkimaan systeemin sisään, eli ns."oma sisäänostohinta" ja onko kyseessä kokonaan uusi,- vai käytetty kokonaisuus, jne...

Näiden suunnittelu ja testaaminen vie melkoisesti työtunteja ja tällä hetkellä näiden uusien nettisivujen päivityksessä on luonnollisesti priorisoitava aivan tärkeimmät alasivut ekana listalle. Siksi on hankala saada täysin valmiita yleispäteviä paketteja listattua valmiiksi tässä vaiheessa. Mittavat yksityiskohtaisilla tiedoilla varustellut listat eivät sinänsä myöskään kauhean paljon kerro asiakkaalle, ilman tarkkoja kuvia. Huom. Tarkoituksena ei ole erityisesti ansaita merkittävää katetta tällä vuokraustoiminnalla, vaan tukea nimenomaan yksityisopetusta ja varmistaa asiakkaillemme mahdollisimman hyvät treenivälineet, jotta asiakkuus säilyisi mahdollisimman pitkään.

Toki luonnoksia on jo pitkälle tehtynä, mutta valitettavasti nämä vaativat kuitenkin aina pidemmän suunnittelun kaikille erikseen. Aivan samoin kun jos/ kun aiotaan ostaa joku soitin ja laitepaketti. Tämä meidän musiikkikoulu ei aivan ole sentään soitinkauppaan verrattava varasto - jossa olisi valmiina hyllyssä tavaraa joka lähtöön. Meidänkin täytyy ne tarvittavat välineet ensin etsiä ja hankkia/ tilata, mahdollisesti useista eri soitinkaupoista. Pikkuhiljaa yritetään kuitenkin, joten ole hyvä ja ota yhteyttä lomakkeella, niin saadaan homma eteenpäin! :)

Etunimi ja Sukunimi (pakollinen)

Sähköposti (pakollinen)

Asiakasnumero (pakollinen)

Puhelinnumero (pakollinen)

Viestin aihe (pakollinen)

Viesti (pakollinen -et voi lähettää tyhjää viestiä)