Sisältää modernia studio-miksaustomintaa DAW-järjestelmillä. Tarjoamme käyttöönne osaavan henkilökunnan ja 4 erillistä studiotilaa laitteineen, tarpeiden mukaan. Studio-miksauspalvelu kattaa laaja-alaisesti digitaaliseen,-eri audio-tiedostomuotoihin taltioidun äänen jälkikäsittelyn.

Vaativimmat ja laajimmat miksausprojektit tehdään pääosin Studio-C:ssä, joka on suunniteltu tähän tarkoitukseen, eli jälkituotantoon. Ruuhkatilanteissa,-tai kiireellisissä projekteissa meillä on mahdollisuus hyödyntää rinnakkaisia järjestelmiämme.

Miksauspalvelun lähtöhinta 100eur + alv.24%
-1kpl miksaaja/studiotyöntekijä
-1-4h studioaikaa
-Muut mahdolliset paketit/tarjoushinnat ilmoitettu erikseen muilla sivuilla,-tai sopimuksen mukaan

Miksauspalvelun lisätuntien perushinta 24eur + alv.24%
-1kpl miksaaja/studiotyöntekijä
-1h studioaikaa
-Muut työvaiheet,-tai lisätyövoima aina erikseen sopimuksen mukaan

Lockout- vuokraus on myös mahdollista!
Eli, studion vuokraus ilman henkilökuntaa. Saatavilla vain studioammattilaisille,-tai bändeille jolla on mukana ammattitaitoinen studiotyöntekijä. Tsekkaa tästä linkistä lisää: Lockout -Studiovuokraus

Kun meillä äänitetty materiaali on siirtymässä varsinaiseen miksaukseen, esivalmistelun muistilista:
Muista esittää viimeistään tässä vaiheessa kaikki referenssimateriaali (vertailumusiikki), joita voidaan käyttää soundimaailman vertailussa ja hahmotuksessa. Tämä on tehokas apuväline miksaajalle, sekä artistille/bändille yhteisymmärryksen löytämiseksi, ennen kuin aletaan rakentamaan soundimaailmaa miksauksessa.

Muussa tapauksessa mennään ns. "fiilis/lähtösoundipohjalta" ja miksataan soundit miksaajan näkemyksen mukaan. Sekin onnistuu luonnollisesti ihan hyvin koska olemme ammattilaisia. Joskus voi tulla epäselvyyksiä "kommunikaatiossa" ja se on todella ikävää kinata niistä sitten jälkikäteen, jos ei kuulostakkaan justiinsa siltä, mitä artisti oli itse ajatellut... Referenssit selkeyttää ja nopeuttaa!

Huom. Studio ei ole sama asia kuin levykauppa. Älä oleta automaattisesti että studiolla on kaikki maailman levyt musiikkikirjastossaan huippulaatuisina. Toistan: Omat referenssilevyt/biisit kannattaa ottaa mukaan!

Tee vertailumateriaalin kuuntelusta mahdollisimman helppoa ja nopeaa. Listaa selkeästi artistit/bändit, levyjen nimet, track-numerot ja niiden instrumentti/laulusoundit, jne. Voidaan jopa toivoa jotain yksityiskohtaisia perusefektityyppejä (reverb, distortion, delay...), joista soundimaailmaa etsitään. Mitä tarkemmat toiveet, sitä parempi meille. Jos em. referenssit on kuunneltavissa laadukkaasti netistä, niin tietysti tarvitaan sitten tarkat linnkkiosoitteet niihin. Esim. joltain levyltä/biisiltä voi löytyä hyvä bassarisoundi, toiselta snaresoundi, kolmannelta levyltä lauluefektit, jne... Toistan: Ilman tarkkoja tietoja, etsintöihin kuluu studioaikaa.

Likaa ohjeita, ei viitti lukea... jne...
Silti epävarmuutta/ongelmia esivalmisteluissa? Eipä huolta, me voimme olla avuksi. On mahdollista että tulemme vaikka 'kotikäynnille' tekemään esivalmistelut puolestasi. Hinta määräytyy tietysti etäisyyden ja arvioidun työmäärän mukaan. Myös sähköinen etätyöpöytä, viestintä,-tai vaikkapa puhelinkonsultointi on mahdollista.

Mikäli koti/treenikämppästudiosi laitteet ja ohjelmat antaa myöden, voidaan tulla tekemään koko homma paikan päälle, jne... Kaikki on yleensä mahdollista, kunhan asioista sovitaan tarkasti etukäteen. Sillä ei ole suurta merkitystä vaikka homma olisi tehty ulkomailla. Koko materiaali voidaan miksata meillä ja toimittaa takaisin valmiina pakettina asiakkaalle. Mitä enemmän pystyt tekemään itse esivalmisteluja, sitä enemmän säästyy studioaikaa/rahaa >

Kun muualta/toisesta studiosta äänitetettyä materiaalia tuodaan meille miksattavaksi, esivalmistelun muistilista:
Mikäli äänitys on tehty kannettavalla tietokoneella? Ei tarvitse tehdä mitään muuta, kuin tuoda se läppäri meille, niin me etsitään tarvittava audio-materiaali sieltä sinun puolestasi. Tämä on yksinkertaisin tapa toimittaa audio-kanaville tallennetut tiedostot meille miksattavaksi.

Jos äänitys on tehty pöytäkoneella ja sitä on hankala kuljettaa meille? Toimi seuraavasti: Kunhan löydät käytössäsi olevan äänitysohjelman pääkansion ja sinne tallennetun sessio/project-tiedoston Audio files-kansion, niin sieltä "maalaa hiirellä",-tai "valitse kaikki" -toiminnolla Copy (CTR +C) ja Paste (CTR + V),-tai "raahaa" hiirellä kaikki audio-tiedostot suoraan omaan kansioon ulkoiselle massamuistille (kovalevylle/SSD:lle) sellaisenaan.

Posti?
Studion oma FTP-serveri on vielä säädöissä, joten toistaiseksi voit toimittaa musat hoitoon meille vaikkapa postissa, hyvin suojatussa pakkauksessa,-tai ihan henkilökohtaisesti. Tiedostojen määrän/koon mukaan, CD:llä, DVD-R levyllä, muistitikulla,-tai ulkoisella kovalevyllä (Firewire, USB2.0, USB3.0, eSATA). Kovalevyltä on tietysti mahdollista avata, jopa kokonaisia sessiotiedostoja, riippuen tietysti millä softalla ne on tehty ja mitä plugareita on käytetty? Tällä pärjätään jo pitkälle. Muut asiat selvitellään kyllä huolellisesti, eikä sinun tarvitse tietää kaikkea. Se on meidän hommaa se. Asiakkaan pitää vain hyväksyä se, että tämä on aikaavievää puuhaa.

Mikäli halutaan lisäsäästöjä?
Eli nopeutta ja tehokkuutta studio-aikaan, niin toivomme lisäksi, että meille toimitettavat kanavat olisivat mahdollisimman "puhtaita",-tai toisin sanoen "flattejä", eli ilman efektejä ja leikkauksia, masteroinnin ditheröintejä,-tms. normalisointeja. Mikäli kanaviin on bouncattu jotain efektejä, tai leikkauksia mukaan, ne olisi hyvä selvittää meille mahdollisimman tarkasti jo ennakkoon?

Esim. Nuendo, Cubase, Pro Tools, ja Logic -sessiotiedostot pystytään avaamaan sellaisenaan. Em. ohjelmien ns."natiivit" perusplugarit aukeaa kyllä mukana, mutta muut VST -ja RTAS -erikoisplugarit kannattaa jättää pois, ellet ole varma että meillä on käytössä samat versiot.

Mikäli alkuperäistä sessiotiedostoa ei voida avata sellaisenaan, tarvitaan myös biisi/sessio-kohtaisesti tieto, millä tempolla sessio on tallennettu? Onko ylipäätään tallennettu/soitettu klikillä(metronomilla),-vai ei? Sekä mihin tahtilajiin kappale on soitettu/sovitettu? Tämä on aivan oleellista tietoa, jotta olisi ylipäätään mahdollista siirtää audio-raitoja studion koneen "DAW-arrangement" -regioneille/kanaville. Erityisesti, jos esim. kitara,-tai lauluraitoja on äänitetty osissa(lyhyempinä ottoina), eikä biisin alusta loppuun kestävillä regioneilla. Joskus "screen shot"-kuva, asiakkaan tietokoneen session DAW-arrangement -näkymästä voi riittää hyvin, edellyttäen että ns."transport"-kontrolleri on näkyvissä, sekä kaikki ositetut otot.

Lisäksi olisi tärkeätä saada kaikki audio-kanavatiedostot erikseen ja tarkasti nimettyinä. Muuten menee huomattavasti aikaa selvitellessä/kuunnellessa kaikkien tiedostojen sisältöä erikseen, sekä niiden uudelleennimeämiseen ja paikoilleenasetteluun oman ohjelmamme kanavalistaan, "DAW-arrangement" -regioneille/kanaville. Kanavien kokonaismäärä olisi myös hyvä mainita etukäteen.

Kaikki kanavat mielellään WAV,-tai AIFF -tiedostoina pakkaamattomassa (PCM audio) muodossa, sekä korkealla bittisyvyydellä(bit depth ,-tai bit rate per sample) ja näytteenottotaajuudella (sample rate), esim yleisimmät: 24bit/44,10kHz, 24bit/48,00kHz, 24bit/88,20kHz, 24bit/96,00kHz, 24bit/176,40kHz,-tai 24bit/192,00kHz

Toki pienemmätkin bittisyvyydet ja näytteenottotaajuudetkin käyvät, mutta miksauksen tarkkuus kärsii sitä enemmän, mitä pienemmäksi tiedostoksi tavara on tallennettu, bouncattu (mixdown), konvertoitu, renderöity,-tai pakattu.

Tee selväksi toivottu miksauksen valmistumisaika (Deadline), jota voidaan tavoitella. Samalla voidaan sopia myös mahdollisista sanktioista, mikäli työ viivästyy.

Selvitä meille tarkasti millaisessa muodossa toivot miksauksen takaisin käyttöösi, esim. masterointia varten, jos siis et aio teettää masterointia meillä.

On hyvä laittaa varmuudeksi erillinen kanavalista, nimettynä (README_Channel_list) tekstitiedostona (notepad tai wordpad), sekä kaikki tarvittavat tiedot, mm. tämän muistilistan mukaisesti. Tämän voi siis toimittaa tiedoston mukana, e-maililla liitetiedostona tai vaikkapa paperiprinttinä, kunhan kaikesta saa selvää. Tämä nopeuttaa sessiotiedostojen pohjan luomisessa ja auttaa koko prosessin onnistumisessa määräaikaan mennessä.

Huom! Mikäli yllämainittuja ohjeita ei noudateta tarkasti ja studiolle aiheutuu lisätyötunteja ennakkotietojen puutteesta, on mahdotonta antaa tarkkaa kokonaishintaa ja laskea projektiin kuluvaa työaikaa etukäteen. Tiukat vaatimukset ns. "Deadline:lle" homman valmistumiseen, on samoista syistä vaikeata toteuttaa.

Jos lisäksi haluat, että miksaus masteroidaan meillä, se onnistuu. Siitä kannattaa sopia jo ennen kuin miksausta aloitetaan. ks. masterointi

Pari budjettiratkaisumallia
1. Voit tulla meille ensin äänittämään musiikkiasi. Sessio voidaan tallentaa studion kovalevylle ja voimme jatkaa vaikkapa puolenvuoden päästä miksauksella. Siitä taas puolen vuoden päästä masterointiin. Näin studiosession toitä ja kuluja voidaan osittaa, eikä koko hommaa tarvitse maksaa kerralla. Eri työvaiheiden kuunteluun jää näin paremmin aikaa. Artisti voi rauhassa miettiä tarvittavia lisäyksiä tai korjauksia materiaaliin, sekä samalla säästää rahaa seuraavaa työvaihetta varten.

2. Miksausta voidaan tehdä myös instrumentti/laulukanavakohtaisesti. Esim. mikäli tarvitaan pelkkien rumpuraitojen siivousta/miksausta ja haluat tehdä loput itse kotistudiossa,-tai muualla, niin sekin onnistuu kyllä.

Kyllä tätä harrastetaan yleisesti. Hyviä levyjä ei aina tehdä viikossa tai kuukaudessa. Joskus niihin käytetään yksi tai useampi vuosi ja niitä voidaan tehdä useammissa studioissa.

-------------------------------------------

Miksauksen studiovaraus, tilausvahvistustiedot:
-Tilaajan yhteystiedot, henkilötiedot, sähköpostiosoite, puhelinnumero
-Yrityksilltä y-tunnus
-Yhteyshenkilön tiedot, jos yhteyshenkilö on eri kuin tilaaja
-Laskutusosoite (sekä postitoimitusosoite erikseen, jos eri kuin laskutusosoite)
-Artistin/bändin yhteystiedot ja erityisesti bändin "virallinen" oikea nimi
-Laskutuskäytäntöön vaikuttaa, onko tilaaja henkilö vai yritys


Tilausvahvistus aina kirjallisena. E-mail riittää, kunhan yllämainitut tilaajan tiedot täsmää. Varaus on hyvä tehdä vähintään kuukautta ennen aiottua studiosessiota, tai mitä aiemmin, sen parempi. Lyhyempiin sessioihin ollaan joustavampia ja lyhyempi varoitusaika voi riittää ihan hyvin jos on vapaita aikoja. Aina kannattaa kysyä.

HUOM! Tilausvahvistus on sitova. Sitä ei voi peruuttaa kevein perustein, pari päivää ennen sovittua vuokrapäivää. Mahdolliset peruutukset 2viikkoa ennen ensimmäistä sovittua vuokrauspäivää! Muuten laskutetaan normaalisti sovittu vuokra. Vain äärimmäinen, ylitsepääsemätön este mahdollistaa tilausvahvistuksen purkamisen.

Esim. Äkillinen rahapula tai jonkun bändin jäsenen eroaminen yhtyeestä ennen studiosessiota, ei riitä perusteeksi studiovarauksen peruuttamiseen. Näistä voidaan neuvotella erikseen joustava ratkaisu jos siihen on riittävän pätevät syyt.

Laskutus henkilöasiakkaille:
-Lasku lähetetään tilaajalle heti kun tilausvahvistus on hyväksytty. Työstettyä materiaalia ei luovuteta asiakkaalle ennen kuin suoritus on maksettu/saapunut studion tilille
-Käteislaskutus materiaalin luovutuksen yhteydessä

Laskutus yrityksille:
-Normaali laskutusaika, edellyttäen, että yrityksellä on luottotiedot kunnossa -Mikäli yrityksen luottotiedot eivät ole kunnossa, sovelletaan henkilöasiakkaan laskutuskäytäntöä

Lisäinfoa:
Uusille studioasiakkaille tai yleensä kaikille kiinnostuneille on tehty kattava infopaketti -"usein kysyttyä" (Frequently Asked Questions = FAQ) -sivulle, jossa on perustietoa studiotyöskentelyn eri työvaiheista: esivalmistelut, äänitys, miksaus, masterointi, kaikki erikseen. Suositellaan myös vähän kokeneemmillekin artisteille ja erityisesti siinä tapauksessa, mikäli edellisestä äänityssessiosta on jo enemmän aikaa. Kannattaa käydä katsomassa tätä linkkiä: Usein kysyttyä (FAQ)/Miksaus

Ole hyvä ja ota yhteyttä, keskustellaan asioista tarkemmin.