OPETTAJAT:
Sinikka Kok

HINTA:
Yksityiset laulutunnit alk.25 eur, sis. alv24% / 30min / kerran viikossa

INFO:
Periaatteessa meillä ei ole ylä -tai alaikärajaa, mutta nuoremmilla äänen kehitys ja äänenmurros asettavat käytännössä omat haasteensa aktiivisempaan ja vaativampaan laulun treenaamiseen. Huom. Tämä ei ole musiikkileikkikoulu, joten perheen pienimmille suositellaan siinä mielessä muita vaihtoehtoja. Suositeltava ikä on yläasteella käyvät koululaiset, eli n.13v ja siitä ylöspäin. Jos innostus on kova, niin voidaan harkita kevyellä ja maltillisella lähestymistavalla myös nuoremmille. Olkaa hyvä ja ottakaa yhteyttä niin keskustellaan asiasta tarkemmin.

Kaikki yksityistunnit ja kurssit pyritään sopimaan joustavasti asiakkaiden tarpeiden, osaamisen tason, tavoitteiden ja aikataulujen mukaisesti. Asiakas tulee meille sovittuna aikana ja hänelle pyritään sopimaan sopiva säännöllinen aika. Huom. Meidän ei tarvitse noudattaa varsinaista perinteistä kurssimuotoista opetusta, vaan etenemme täysin asiakkaidemme edistymisen tahdissa. Meillä ei ole mitään erityisiä pääsyvaatimuksia tai pääsykokeita. Innostus riittää. Huom. tarjoamme opetusta ja valmennusta myös kokeneemmille soittajille ja laulajille.

Tsekkaa vapaa aika ja ota kontaktilomakkeella yhteyttä :)

ASIAKKUUSVAIHTOEHDOT:
Vaikka opetussuunnitelmassa, tuossa alempana on asiat ilmoitettu kurssimuotoisena, niin käytännössä suurin osa asiakkaistamme ilmoittautuu tunneille toistaiseksi -sopimuksella.

Toistaiseksi:
Tämä sopimusmuoto mahdollistaa, että opetettavat asiat käydään läpi siinä järjestyksessä, kun asiakkaan osaaminen ja harjoittelu, sekä motivaatio antaa myöden. Voit aloittaa heti kun vapaana oleva vakioaika löytyy ja voit myös lopettaa heti kun haluat, jos tuntuu ettei homma suju. Esim. laskut voidaan sopia hoidettavaksi kerran kuukaudessa, esim. kotiinlaskutuksella.

Määräaikainen:
Sopimus vain määrätyksi ajaksi, tietty määrä tunteja ja lasku maksetaan kokonaisuudessaan etukäteen. Poissaoloja ei huomioida.

Satunnaiset käynnit:
Toteutetaan yleensä vain kokeneiden artistien kanssa, jotka eivät tarvitse enää jatkuvaa ohjausta teknisissä ja taiteellisissa tulkinta-asioissa. Satunnaiset kävijät eivät voi varata vakioaikoja ja käyntikerrat maksetaan aina käteisellä, ellei muuten erikseen sovita.

OPETUSSUUNNITELMA LYHYESTI:

1. LAULUN ALKEISKURSSI:
Alkeet laulun hengitystekniikasta ja oman kehon tuntemisesta, sekä lauluun tarvittavista lihaksista. Oman äänialan löytäminen, äänen avaus, lihasten lämmittely, venyttely, jne. kuuluvat kaikki ensisijaisiin tavoitteisiin. Kurssin kestoa on täysin mahdoton arvioida. Jollain menee pari kuukautta ja seuraavalla voi mennä yli vuosi. Kaikki etenevät täysin omaan tahtiin. Karaoke-tyyppinen musiikin mukana laulaminen, eli Sing Along- otetaan heti mukaan, ettei tarvitse painottaa liikaa henkisesti vaativaan yksinlauluun. Jännittäminen ja toisen edessä laulaminen on jo sinällään monille kaikkein vaikein asia. Laulutunnit asiantuntevan opettajan opastuksella ovat paras apu jännittämisen lievittämiseen.

2. LAULUN PERUSKURSSI:
Kaikkia alkeiskurssilla käsiteltyjä asioita syvennetään. Tällä tasolla oman laulun ääniala alkaa olla jo tutumpi ja voidaan laajentaa tekniikkaharjoituksia. Tutustutaan laajemmin eri ns. äänenkäyttömoodeihin, sekä asiakkaan kiinnostuksesta riippuen, eri musiikkityyleille ominaisiin tekniikoihin. Yritetään hieman lisätä yksinlaulua mm. pianon säestyksellä ja pyritään entisestään laajentamaan omaa äänialaa. Tämän kurssin loppupuolella huomaat että muutama kappale mielimusiikkia voi sujua jo ihan kivasti ja oman kuuntelumonitoroinnnin rakennus alkaa olla tuttua puuhaa. Tärkeimpien laulumikrofonimallien alkeet. Tutustutaan myös metronomin, eli "Klikin" käyttöön, sekä nuottiteoriaan. Tällä tasolla monet liittyvät ensimmäiseen aloittelevaan bändiinsä.

3. LAULUN JATKOKURSSI:
Tällä kurssilla on tavoitteena saavuttaa ns. Stage- ja bändikelpoisuus. Laululuokan demoäänitykset alkavat olla jo tuttua puuhaa. Omaa ääntä analysoidaan aktiivisesti ja tarkemmin kuin ennen. Englannin kielellä lauletuissa tulkinnoissa kiinnitetään vahvasti huomiota myös ääntämiseen. Mukaan tulee yleisön edessä esiintyminen ja kaikki siihen liittyvät asiat, mm. esiintymiseen valmistautuminen. Kaikkia peruskurssilla käsiteltyjä asioita syvennetään. Asiakkaan kiinnostuksen mukaan, voidaan tutustua laulun kotistudioäänittämisen teknisen toteutuksen alkeisiin, oman treenaamisen tukena. Laulajalle tärkeimmät perustiedot audiotekniikasta ja akustiikasta.

4. LAULUN PRO-KURSSI:
OK. Olet jo aika hyvä ja sinulla on jo jonkun verran bändi, studio,- ja esiintymiskokemusta takana. Tai sinulla voi olla jo pitkä kokemus, mutta toivot lisätarkkuutta ja/ tai laajennusta nykyisille vahvuusalueillesi. Voi olla että haluat kehittää heikkoja osa-alueita, tai vaikkapa tarkentaa teoriaosaamistasi. Asiakkaan kykyjen mukaan, varsinainen laulunopetus muuttuu vähitellen enemmän laulun ja esiintymisen valmentamiseen, laaduntarkkailuun ja analysoivaan hienosäätöön, jotta saataisiin se master-äänitystason soundi esiin. Riippuen asiakkaan aiemmasta tietotaidosta, voidaan perehtyä hieman tarkemmin myös äänentoisto- ja studioteknologiaan, siis asioihin joita on ammattilaisena tärkeä tietää, menit sitten studioon tai keikalle minne tahansa.

LISÄINFOA:
Laulutunnit sopivat kaikenikäisille laulusta kiinnostuneille ja innostuneille ihmisille, jotka haluavat parantaa oman äänensä selkeyttä, ilmaisukykyä, kestävyyttä ja terveyttä. Laulusta kiinnostuneita on todella paljon ja esim. karaoke on todellinen kestohitti. Meillä on toimiva ja monipuolinen laulustudio, sekä asiansa osaava(t) opettaja(t). Erillinen tila on äänieristetty, eikä kukaan ole oven takana kuuntelemassa oppitunteja. Sitä varten on erillinen odotushuone saatavilla, mukavilla sohvilla varustettuna.

Luonnostaan esiintymishaluiset ovat tietysti tärkeä kohderyhmämme, koska he uskaltavat jo mennä omatoimisesti laulukilpailuihin, jne. Bändeissä on kyllä laulajia, mutta monilla on laulutekniikan kanssa selviä ongelmia. Hyvän tekniikan oppiminen on todella tärkeää, ettei vahingoita itseään. Vaikeimmissa tapauksissa voi syntyä peruuttamatonta vahinkoa lauluäänelle, tai jopa menettää laulukyvyn kokonaan.

Osaavista laulajista on bändeissä HUUTAVA PULA! Ihmiset pitävät kyllä laulamisesta, mutta sitä harrastetaan yleensä omissa oloissa keittiössä tai autossa vaikkapa radiota kuunnellen. On todella vaikeaa tulla toisen ihmisen eteen ja alkaa laulamaan. Harjoituksella siitäkin selviää ja laulutekniikan parantuessa se itsetuntokin paranee. Eli haluaisimme saada myös ujommatkin ihmiset rohkeasti mukaan kokeilemaan.

LAULUTUNNIT KÄYTÄNNÖSSÄ:
Vaikka laulaminen ja sen harjoittelu onkin hieman erilaista, kuin soittaminen,-tai soittimen hallinta. Se ei tarkoita sitä, etteikö sitä pidä harjoitella yhtä paljon. Laulaminen on herkkä laji, kuten on lauluäänikin. Sen virittäminen/vireessäpysyminen ei onnistu ihan samalla tavalla kuin esim. kitaran virittäminen. Jatkuva asiantunteva ohjaus, palaute, sekä mielipiteet ovat erittäin tärkeitä laulusuoritusten ja kehityksen analysoinnissa. Lisäksi esiintyminen yleisön edessä on monille suurin ongelma. Laulutunnilla tottuu pikkuhiljaa laulamaan tarkkakorvaisen kuuntelijan läsnäollessa ja jännitys helpottuu ajan mittaan.

Meillä laulutunneilla hyödynnetään laulun treenaamiseen ja analysointiin Sing Along -taustamusiikin päälle/mukana -laulua,-sekä myös karaoken avulla/ säestystä. Harjoitellaan myös pianon säestyksellä, sekä myös ilman säestystä. Lisäelementtejä laulun tueksi on kehitteillä, joten oppilas laulaa ja opettaja tarkkailee/ neuvoo. Sitten kun laulaminen alkaa edistyä, saat opettajalta yhä enemmän käytännön tietoa mm. live-esiintymisistä ja studiotyöskentelystä, sekä yleensä muusikon/laulajan arjesta. Myös ns. stemmassa laulaminen tulee tutuksi. Eli yksinkertaisesti, säännölliseen laulutunneilla käymiseen ja aktiiviseen harjoitteluun kannattaa varautua ja asennoitua.