Sisältää modernia digitaalista studio-masterointia DAW-järjestelmillä. Tarjoamme käyttöönne studiotilojen ja laitteistojen lisäksi osaavan henkilökunnan. Masterointeja tehdään meillä pääasiallisesti studio C:ssä, joka on suunniteltu ensisijaisesti jälkituotantoa varten.

Masterointipalvelun lähtöhinta alk. 100eur + alv.24%
-1kpl masteroija/studiotyöntekijä
-1-4h studioaikaa
-Masterointi tyytyväisyystakuulla 1-4 levybiisiä
-Muut mahdolliset paketit/tarjoushinnat ilmoitettu erikseen muilla sivuilla,-tai sopimuksen mukaan (aina kannattaa kysyä)

Masterointipalvelun lisätuntien perushinta 24eur + alv.24%
-1kpl masteroija/studiotyöntekijä
-1h studioaikaa
-Muut työvaiheet,-tai lisätyövoima aina erikseen sopimuksen mukaan

Masterlevyjen koodaus 24eur + alv.24%
-1kpl masteroija/studiotyöntekijä
-1h studioaikaa
-Levykoodin luonti
-Kappaleiden IRSC-koodaus
-Muiden tärkeiden masterointitietojen koodaus Master-levylle, painatukseen

Lockout- vuokraus on myös mahdollista!
Eli, studion vuokraus ilman henkilökuntaa. Saatavilla vain studioammattilaisille,-tai bändeille jolla on mukana ammattitaitoinen studiotyöntekijä. Tsekkaa tästä linkistä lisää: Lockout -Studiovuokraus

Tyytyväisyystakuu
Tehdään kaikki masteroinnit tyytyväisyystakuuna, eli tarvittaessa useampia masterointiversioita, kunnes asiakas on tyytyväinen. 1 tunti ei yleensä riitä tämän saavuttamiseen. Varataan kuitenkin itseoikeus realistiseen laatuarviointiin, mikäli asiakkaalla on täysin epärealistiset vaatimukset, eikä selkeää referenssimateriaalia ole toimitettu/annettu masteroijalle. Vaikka nykyään voidaan tehdä melkoisia prosessointeja/muokkauksia tuotettavaan musiikkiin, tämä ei ole kuitenkaan mitään taikurinhommaa ja asioissa/laatuvaatimuksissa pitää olla kohtuus, niin kuin monissa muissakin asioissa.

Julkaistavalle Master-CD:lle tarvittavia tietoja
-Tuottajan määrittämä levykoodi = (maksimissaan 5:stä kirjaimesta ja 5:stä numerosta koostuva levykoodi)
-Kappalejärjestys ja kappaleiden nimet, sekä niille IRSC-koodit
-Tarkka kappaleiden määrä, sekä mahdolliset remix -tai bonus biisit

Huom. Mikäli materiaali ei tule kaupalliseen julkaisuun, niin silloin levy/IRSC-koodit eivät ole välttämätömiä. Levyjen koodaus maksaa erikseen! Hinta riippuu biisien määrästä ja siitä kuinka tarkasti asiakas on meille tietoja toimittanut, vai pitääkö studion säätää/keksiä itse kaikki hommat. Sovitaan erikseen kunkin projektin yhteydessä.

Muut pidemmät kokoelmat ja koosteet/videomusiikit sovitaan erikseen tapauskohtaisesti. Esim. Myös videokameroiden miniDV-nauhojen ääniraitoja voidaan masteroida, kunhan ne digitoidaan ensin. Sama onnistuu luonnollisesti myös renderöidyityjen videotiedostjen ääniraitojen kanssa. Videotiedostot ovat yleensä melko suuria, erityisesti HD-resoluutiolla, joten digitointi, sekä tiedostosiirtoihin kuluva aika on hyvä ottaa huomioon hintaan vaikuttavana asiana.

Kovalevylle tai muistikortille tallennettujen videotietostojen ääniraitoja voidaan myös masteroida. Esim. Jos bändillä on joku kiva keikkataltiointi videolla, jossa on muuten soundit ok, mutta ne tulee esim. liian pienellä volyymilla, niin tähänkin ongelmaan voisi löytyä apua meiltä.

Muualla miksatut tuotannot masterointiin meille?
Kyllä käy.


Ohjeet masterointiin toimitettavaan materiaaliin
Jos/kun sinulla on ertyistoivomuksia masteroinnin suhteen masteroijalle, koskien esimerkiksi eri versioita kappaleista (aiotaanko biisit laittaa eri versiona radioon "radiosoittoversio", musiikkivideoon, jne?), mikä vaikuttaa tiedostomuotoon,-tai muu editointi/automatisointi, fadeoutit, biisien välien pituudet, tms... Älä unohda mainita niistä materiaalin toimituksen yhteydessä. Nämä toivomukset mieluiten selkeästi paperille, e-mailiin,-tai tekstitiedostona tiedustelun/tilausvahvistuksen yhteyteen.

Lisäksi masterointiin/masteroijalle kannattaa toimittaa myös referenssilevyjä/biisejä mukaan, eli mieltymysten mukaista musiikkimateriaalia dynamiikka/kokonaisvolyymi/EQ-soundivertailuun.

Huom. Muista laittaa referenssilevyjen artistien/bändien, sekä biisien nimet, track nrot, mitä soundia/instrumenttia/tasoja masteroijan pitäisi kuunnella, miltäkin levyltä ja biisiltä. Nämäkin toivomukset mieluiten selkeästi paperille, e-mailiin tai tekstitiedostona, muuten etsiskelyyn menee kallista aikaa. Mikäli referenssimateriaalia ei toimiteta, tehdään masteroijan oman näkemyksen mukaan.

Toimitus/lähetys/esivalmistelut
Toivomme, että audio-tiedostot tulisivat meille, ilman asiakkaan itse lisäämiä masteroinnin ditheröintejä,-tai normalisointeja. Tämä on joskus aiheuttanut meille päänvaivaa, kun onkin ilmennyt, että asiakas on jo itse osittain masteroinut materiaalia. Normaalit miksausefektit ja prosessoinit ovat luonnollisesti täysin ok, mutta tämä koskee siis mahdollisia kanavaryhmiin,-tai stereo mixdown:n bouncattuja omia masterointiefektejä. Mikäli näitä on? Ne olisi hyvä selvittää meille tarkasti mikäli mahdollista.

Erityisen hyvä lopputulos voidaan saada, kun kaikki soitinryhmät ja laulut ovat bouncattu(mixdown) omiksi stereoryhmiksi, joille saadaan tarkemmin omat ryhmäkohtaiset masteroinnit,-varsinaisen päämaster(summan)-stereokanavan lisäksi. Tämä helpottaa suuresti kokonaisbalanssin lopulliseen hienoviritykseen ja stereokuvaan, jota on erittäin vaikea tehdä samalla tarkkuudella, yhteen päämasterin stereoraitaan. Uudet kansainväliset masterointistandardit tuovat oman lisänsä tämän työvaiheen haasteisiin. Niistä lisää ohjeistusta tulossa myöhemmin,-jos/kun niitä alkaa tulemaan meille enemmän ja törmätään mahdollisiin uudenlaisiin ongelmiin.

Kaikki audiot mielellään WAV,-tai AIFF -tiedostoina pakkaamattomassa (PCM audio) muodossa, sekä korkealla bittisyvyydellä(bit depth ,-tai bit rate per sample),-tai ja näytteenottotaajuudella (sample rate), esim yleisimmät: 24bit/44,10kHz, 24bit/48,00kHz, 24bit/88,20kHz, 24bit/96,00kHz, 24bit/176,40kHz,-tai 24bit/192,00kHz

Toki pelkkä stereomaster bounce käy. Pienemmätkin bittisyvyydet ja näytteenottotaajuudet käyvät, mutta lopullisen masterin tarkkuus ja laatu kärsii sitä enemmän, mitä pienemmäksi tiedostoksi ne on tallennettu, bouncattu (mixdown), konvertoitu, renderöity,-tai pakattu. Audio-CD stereo interleaved (16-bit/44.10kHz)-formaatti käy kyllä, mutta lopputulos ei tule ehkä yhtä hyväksi, kuin yllämainituissa tarkemissa muodoissa. Mikäli Audio CD:llä oleva musatiedosto on edelleen pakattu pienempään muotoon, niin aina huonompi.

Posti?
Studion oma FTP-serveri on vielä säädöissä, joten toistaiseksi voit toimittaa musat hoitoon meille vaikkapa postissa, hyvin suojatussa pakkauksessa,-tai ihan henkilökohtaisesti. Tiedostojen määrän/koon mukaan, CD:llä, DVD-R levyllä, muistitikulla,-tai ulkoisella kovalevyllä (Firewire, USB2.0, USB3.0, eSATA). Kovalevyltä on tietysti mahdollista avata, jopa kokonaisia sessiotiedostoja, riippuen tietysti millä softalla ne on tehty ja mitä plugareita on käytetty? Tällä pärjätään jo pitkälle. Muut asiat selvitellään kyllä huolellisesti, eikä sinun tarvitse tietää kaikkea. Se on meidän hommaa se. Asiakkaan pitää vain hyväksyä se, että tämä on aikaa vievää puuhaa.

Ongelmia esivalmisteluissa?
Eli mikäli sinulla on valmiita monikanavamiksauksia digitaalitekniikalla toteutettuna, pienillä,-tai isommilla raitureilla\kovalevytallentimilla, kotistudiomiksaukset tietokoneella, jne? Tarvitset masterointia, mutta sinulla on ehkä vaikeusia yllämainittujen datamuotojen konvertoinnissa, datasiirroissa, tms. vastaavaa? Eipä huolta, me voimme olla avuksi.

On mahdollista että tulemme vaikka 'kotikäynnille' tekemään esivalmistelut puolestasi. Hinta määräytyy tietysti etäisyyden ja arvioidun työmäärän mukaan. Myös sähköinen -tai vaikkapa puhelinkonsultointi on mahdollista. Kaikki on yleensä mahdollista, kunhan asioista sovitaan tarkasti. Sillä ei ole suurta merkitystä vaikka homma olisi tehty ulkomailla. Koko materiaali voidaan masteroida meillä ja toimittaa takaisin valmiina pakettina asiakkaalle.

----------------------------------------------

Masteroinnin studiovaraus, tilausvahvistus:
-Yllämainitut levykoodit ja tiedot.
-Tilaajan yhteystiedot, henkilötiedot, sähköpostiosoite, puhelinnumero
-Yrityksilltä y-tunnus
-Yhteyshenkilön tiedot, jos yhteyshenkilö on eri kuin tilaaja
-Laskutusosoite (sekä postitoimitusosoite erikseen, jos eri kuin laskutusosoite)
-Artistin/bändin yhteystiedot ja erityisesti bändin "virallinen" oikea nimi
-Laskutuskäytäntöön vaikuttaa, onko tilaaja henkilö vai yritys

Tilausvahvistus aina kirjallisena!
E-mail riittää, kunhan yllämainitut tilaajan tiedot täsmää. Varaus on hyvä tehdä vähintään kuukautta ennen aiottua studiosessiota, tai mitä aiemmin, sen parempi. Lyhyempiin sessioihin ollaan joustavampia ja lyhyempi varoitusaika voi riittää ihan hyvin jos on vapaita aikoja. Aina kannattaa kysyä.

Huom!
Tilausvahvistus on sitova. Sitä ei voi peruuttaa kevein perustein, pari päivää ennen sovittua vuokrapäivää. Mahdolliset peruutukset 2viikkoa ennen ensimmäistä sovittua vuokrauspäivää! Muuten laskutetaan normaalisti sovittu vuokra. Vain äärimmäinen, ylitsepääsemätön este mahdollistaa tilausvahvistuksen purkamisen.

Esim. Äkillinen rahapula tai jonkun bändin jäsenen eroaminen yhtyeestä ennen studiosessiota, ei riitä perusteeksi studiovarauksen peruuttamiseen. Näistä voidaan neuvotella erikseen joustava ratkaisu jos siihen on riittävän pätevät syyt.

Laskutus henkilöasiakkaille:
-Lasku lähetetään tilaajalle heti kun tilausvahvistus on hyväksytty. Työstettyä materiaalia ei luovuteta asiakkaalle ennen kuin suoritus on saapunut studion tilille.
-Käteislaskutus materiaalin luovutuksen yhteydessä.

Laskutus yrityksille:
-Normaali laskutusaika, edellyttäen, että yrityksellä on luottotiedot kunnossa.
-Mikäli yrityksen luottotiedot eivät ole kunnossa, sovelletaan henkilöasiakkaan laskutuskäytäntöä.

Lisäinfoa
Uusille/kokemattomille studioasiakkaille tai yleensä kaikille kiinnostuneille on tehty kattava infopaketti usein kysyttyä (FAQ) -sivulle, jossa on perustietoa studiotyöskentelyn eri työvaiheista: esivalmistelut, äänitys, miksaus, masterointi, kaikki erikseen. Suositellaan myös vähän kokeneemmillekin artisteille, erityisesti jos edellisestä studiosessiosta on jo aikaa. Kannattaa käydä katsomassa, klikkaa tästä: Usein kysyttyä (FAQ)/Masterointi

(Pyritään lisäämään soundinäytteitä tälle sivulle asap.)

Ennen yhteydenottoa, varmista että olet lukenut huolellisesti ohjeistukset. Mikäli käytännön systeemit on tiedossa, ole hyvä ja ota yhteyttä, niin sovitaan aikataulu ja muut asiat.