Sisältää modernia digitaalista studioäänitystomintaa DAW-järjestelmillä. Tarjoamme käyttöönne osaavan henkilökunnan ja 4 erillistä studiotilaa laitteineen, tarpeiden mukaan. Äänityspalvelumme kattavat käytännössä melkein minkä tahansa akustisen äänen, analogisen,-tai digitaalisen äänisignaalin taltiointia yhdellä,-tai useammalla eri äänitysjärjestelmällä.

Äänityspalvelun lähtöhinta 100eur + alv.24%
-1kpl äänittäjä/studiotyöntekijä
-1-4h studioaikaa
-Muut mahdolliset paketit/tarjoushinnat ilmoitettu erikseen muilla sivuilla,-tai sopimuksen mukaan


Äänityspalvelun lisätuntien perushinta alk. 24eur + alv.24%
-1kpl äänittäjä/studiotyöntekijä
-1h studioaikaa
-Muut työvaiheet,-tai lisätyövoima aina erikseen sopimuksen mukaan

Lockout- vuokraus on myös mahdollista!
Eli, studion vuokraus ilman henkilökuntaa. Saatavilla vain studioammattilaisille,-tai bändeille jolla on mukana ammattitaitoinen studiotyöntekijä. Tsekkaa tästä linkistä lisää: Lockout -Studiovuokraus

Lisäksi mahdollisuus hyödyntää kattavaa Backline-valikoimaamme, joista lyömäsoitinosastomme on kaikkein laajin. Olemme siis erikoistuneet akustisten rumpujen äänitykseen, sekä niiden jälkiprosessointiin kaikilla herkuilla.

Se onkin selkeästi ja ylivoimaisesti haastavinta toteuttaa laadukkaasti, verrattuna mihin tahansa muuhun studioissa äänitettäviin instrumentteihin/äänilähteisiin. Mikäli joku on eri mieltä, ei taatusti tiedä mistä puhuu. Vain isompien kuorojen äänitys, sekä akustiset kamariorkesterit,-tai sinfoniaorkesterit tuovat vastaavia haasteita äänitystilanteisiin, ks. tästä linkistä lisää: Studion Backline

Muut asiat voidaan toteuttaa kotistudioissakin, mikä onkin hyvin yleistä nykyään. Silti kannattaa harkita tarkkaan riittävätkö omat resurssit koko tuotannon hallintaan, koska sekään ei ole niin yksinkertaista mitä esim. youtube-videoilla, tms. kotistudioharrastajille suunnatuissa mainoksissa annetaan ymmärtää. Tarjoamme myös tukea ja koulutusta näissä asioissa. Tutkimalla ja lukemalla sivujamme laajemmin, saat jo paljon tietoa ihan ilmaiseksi.

Referenssimateriaali
Eli, vertailumusiikki, joita voidaan käyttää soundimaailman vertailussa ja hahmotuksessa. Tämä on tehokas apuväline äänittäjälle, sekä artistille/bändille yhteisymmärryksen löytämiseksi ja on hyvä ottaa esille jo ennen sound check-vaihetta, ennen kuin aloitetaan instrumenttien mikitys. Mielellään jo ihan ensimmäiseksi samassa yhteydessä, kun keskustellaan/suunnitellaan studion varaamisesta äänitysprojektiin. Näin voidaan hahmottaa selkeämmin koko projektin tavoitteita ja työtuntimäärän arviointia = hinta

Muussa tapauksessa mennään ns. "fiilis/lähtösoundipohjalta", eli soundit äänitetään äänittäjän näkemyksen, sekä tarjolla olevien lähtösoundien mukaan, oli sitten kyseessä asiakkaan itsemuokkaama soitin/vahvistin/oma laulusoundi,-tai studion backline:n soundit. Sekin onnistuu luonnollisesti ihan hyvin koska olemme ammattilaisia. Joskus voi tulla epäselvyyksiä "kommunikaatiossa" ja se on todella ikävää kinata niistä sitten jälkikäteen, jos lopputulos ei kuulostakkaan justiinsa siltä, mitä artisti oli itse ajatellut... Referenssit selkeyttää ja nopeuttaa!

Huom. Studio ei ole sama asia kuin levykauppa. Älä oleta automaattisesti että studiolla on kaikki maailman levyt musiikkikirjastossaan huippulaatuisina. Toistan: Omat referenssilevyt/biisit kannattaa ottaa mukaan!

Tee vertailumateriaalin kuuntelusta mahdollisimman helppoa ja nopeaa. Listaa selkeästi artistit/bändit, levyjen nimet, track-numerot ja niiden instrumentti/laulusoundit, jne. Voidaan jopa toivoa jotain yksityiskohtaisia perusefektityyppejä (reverb, distortion, delay...), joista soundimaailmaa etsitään. Mitä tarkemmat toiveet, sitä parempi meille. Jos em. referenssit on kuunneltavissa laadukkaasti netistä, niin tietysti tarvitaan sitten tarkat linnkkiosoitteet niihin. Esim. joltain levyltä/biisiltä voi löytyä hyvä bassarisoundi, toiselta snaresoundi, kolmannelta levyltä lauluefektit, jne... Toistan: Ilman tarkkoja tietoja, etsintöihin kuluu studioaikaa.

Pari budjettiratkaisumallia
1. Voit tulla meille ensin äänittämään musiikkiasi. Sessio voidaan tallentaa studion kovalevylle ja voimme jatkaa vaikkapa puolen vuoden päästä lisä-äänityksillä,-ja/tai miksauksella. Siitä taas puolen vuoden päästä masterointiin. Näin studiosession toitä ja kuluja voidaan osittaa, eikä koko hommaa tarvitse maksaa kerralla. Eri työvaiheiden kuunteluun jää näin paremmin aikaa, mikä on ihan hyväkin asia. Artisti voi rauhassa miettiä tarvittavia lisäyksiä tai korjauksia materiaaliin, sekä samalla säästää rahaa seuraavaa työvaihetta varten.

2. Äänityksiä voidaan tehdä myös instrumentti/laulukanavakohtaisesti. Esim. mikäli tarvitaan pelkkien rumpuraitojen äänitystä ja haluat tehdä loput itse kotistudiossa,-tai muualla, niin se onnistuu kyllä. Saat kaikki tallennetut raidat mukaasi kovalevylle, selkeästi ja tarkasti nimettyinä jälkituotantoon.

Kyllä tätä harrastetaan yleisesti. Hyviä levyjä ei aina tehdä viikossa tai kuukaudessa. Joskus niihin käytetään yksi tai useampi vuosi ja niitä voidaan tehdä useammissa studioissa.

Lisäinfoa:
Uusille studioasiakkaille tai yleensä kaikille kiinnostuneille on tehty kattava infopaketti -"usein kysyttyä" (Frequently Asked Questions = FAQ) -sivulle, jossa on perustietoa studiotyöskentelyn eri työvaiheista: esivalmistelut, äänitys, miksaus, masterointi, kaikki erikseen. Suositellaan myös vähän kokeneemmillekin artisteille ja erityisesti siinä tapauksessa, mikäli edellisestä äänityssessiosta on jo enemmän aikaa. Kannattaa käydä katsomassa tätä linkkiä: Usein kysyttyä (FAQ)/Äänitys

------------------------------------

Äänityksen studiovaraus, tilausvahvistustiedot:
-Tilaajan yhteystiedot, henkilötiedot, sähköpostiosoite, puhelinnumero
-Yrityksilltä y-tunnus
-Yhteyshenkilön tiedot, jos yhteyshenkilö on eri kuin tilaaja
-Laskutusosoite (sekä postitoimitusosoite erikseen, jos eri kuin laskutusosoite)
-Artistin/bändin yhteystiedot ja erityisesti bändin "virallinen" oikea nimi
-Laskutuskäytäntöön vaikuttaa, onko tilaaja henkilö vai yritys


-Tilausvahvistus aina kirjallisena. E-mail riittää, kunhan yllämainitut tilaajan tiedot täsmäävät. Varaus on hyvä tehdä vähintään kuukautta ennen aiottua studiosessiota, tai mitä aiemmin, sen parempi. Lyhyempiin sessioihin ollaan joustavampia ja lyhyempi varoitusaika voi riittää ihan hyvin jos on vapaita aikoja. Aina kannattaa kysyä.

HUOM!
Tilausvahvistus on sitova. Sitä ei voi peruuttaa kevein perustein, pari päivää ennen sovittua vuokrapäivää. Mahdolliset peruutukset 2viikkoa ennen ensimmäistä sovittua vuokrauspäivää! Muuten laskutetaan normaalisti sovittu vuokra. Vain äärimmäinen, ylitsepääsemätön este mahdollistaa tilausvahvistuksen purkamisen.

Esim. Äkillinen rahapula tai jonkun bändin jäsenen eroaminen yhtyeestä ennen studiosessiota, ei riitä perusteeksi studiovarauksen peruuttamiseen. Näistä voidaan neuvotella erikseen joustava ratkaisu jos siihen on riittävän pätevät syyt.

Laskutus henkilöasiakkaille:
-Lasku lähetetään tilaajalle heti kun tilausvahvistus on hyväksytty. Työstettyä materiaalia ei luovuteta asiakkaalle ennen kuin suoritus on maksettu/saapunut studion tilille
-Käteislaskutus materiaalin luovutuksen yhteydessä

Laskutus yrityksille:
-Normaali laskutusaika, edellyttäen, että yrityksellä on luottotiedot kunnossa -Mikäli yrityksen luottotiedot eivät ole kunnossa, sovelletaan henkilöasiakkaan laskutuskäytäntöä

Ole hyvä ja ota yhteyttä, keskustellaan asioista tarkemmin.